
Kraj pochodzenia
Cena
-
od
do
China Moonlight BIO 25g

Moonlight White zwana również Moonlight Beauty to unikatowy rodzaj herbaty pu-erh produkowany głównie w regionie Yunnan w Chinach. Nazwa pochodzi od wyjątkowego wyglądu listków, które są białe na powierzchni, a czarne od spodu. Dodatkiem są srebrne pąki, które mają przedstawiać księżyc w nowiu na tle czarnych listków. Co więcej, liście i pąki zbierane są w nocy przy świetle księżyca, a następnie suszone w cieniu od 4 do 7 dni.
Po zaparzeniu herbata ujawnia swój prawdziwy charakter, delikatna i łagodna z wyjątkowo głębokim bukietem i niesamowicie aromatycznym i pełnym posmakiem. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich fanów białych herbat.
Optymalne warunki do parzenia to: 1 łyżeczka na każde 150ml wody o temperaturze 80 C, parzenie - 2 do 3 minut.
Wśród mieszkańców Yunnan krąży legenda o siódmej córce Tajskiego Króla Jing Hong’a, księżniczce Nan Fa Lai, która by zapewnić pokój między ludami południowych dolin regionu porzuciła królewski dwór i udała się do ludu Ba Lang. Tam poślubiła człowieka o imieniu Pa Ai Leng dając początek nowemu społeczeństwu Ba Lang. Nan Fa Lai przywiozła ze sobą szeroką wiedzę o uprawie herbaty i ryżu przez co nazywana jest Matką Herbaty. Moonlight White była najlepszą herbatą jaką Ba Lang byli w stanie wyprodukować, wychwalając wyjątkowy smak naparu, który był porównywalny jedynie z pięknem księżniczki Nan Fa Lai.
Tuba zawiera 25g herbaty.
Dostępność: duża ilość
Japan Sencha Miyazaki 75g

Japan Sencha Miyazaki to znakomita zielona herbata pochodząca z ogrodów Daichi En umiejscowionych pośród górskich dolin w prefekturze Miyazaki na wyspie Kiusiu. Ze względu na wyjątkowe warunki klimatyczne, krzewy herbaciane mają w regionie Miyazaki idealne warunki do rozwoju i kwitnięcia. Sencha Miyazaki pochodzi z wyjątkowej odmiany krzewu Yabukita wyhodowanego po raz pierwszy w 1908 roku. Owa odmiana szybko zdobyła popularność ze względu na swój specyficzny posmak umami.
Piękne i smukłe, ciemnozielone igiełki Senchy Miyazaki mają intensywny, świeży aromat i delikatny smak po zaparzeniu. W bukiecie wyczuć można znakomicie wyważoną mieszankę słodyczy, cierpkości i roślinnego posmaku.
Optymalne warunki do parzenia to: 1,5 łyżeczki na 150ml wody o temperaturze 85 C, parzenie 1 do 2 minut. Herbatę można zaparzyć nawet 4 razy zwiększąjąc czas parzenia o pół minuty za każdym razem.
Herbata pochodzi z uprawy organicznej.
Dostępność: duża ilość