Kawa Java West Blue 1kg
towar niedostępny
Opis
Kawa ta pochodzi z regionu Sunda, najstarszej plantacji na Jawie, gdzie kawę uprawia się na wys. 1400-1550 m n.p.m., a ziarna są ręcznie selekcjonowane. Wiśnie kawowe przetwarzane są metodą washed czyli 'na mokro'. Proces ten uwzględnia usunięcie wierzchnich warstw wiśni i obmycie ziaren wodą.
Kawa o zrównoważonym smaku i aromacie, delikatny, ziarnisty posmak jest typowy dla kaw indonezyjskich. Pełna, słodka i aromatyczna kawa i przyjemnym czekoladowym charakterze z subtelną nutą orzecha w tle.
Ziarna wypalone są na średni stopień by zachować balans pomiędzy mocą a smakiem i aromatem.
Profil:
Smak: pełna / zbalansowana
Aromat: słodki / czekoladowy / orzechowy
Moc:
Polecane metody parzenia:
Skład: 100% kawa arabica